Kvasovko
Saccharomyces cerevisiae uporabljamo
za stvari, ob katerih peke, vinarje in varilce piva obliva zona.
Novembra
2014 o našem delu poroča
STA.
Decembra
2014 o širšem kontekstu naših raziskav poroča
TV SLO.
Mojca Brložnik
Uroš Petrovič
»Kako naj nahranim naše pleme?«
NEKDANJI ČLANI
Petra Kaferle (po osvojenih tehnikah funkcijske genomike nadaljuje na Institut Curie v Parizu)
»Kako, pri Zevsu, lahko pozdraviš to Hadovo bipolarno motnjo?«
Mojca Mattiazzi (po doktoratu nadaljuje na Univerzi v Torontu)
»Je sladkorna bolezen pri kvasovki sploh bolezen?«
Katja Škerget (po doktoratu nadaljuje na Lek-Sandoz/Novartis)
»Ali ima kvasovka karkoli, kar lahko nevrodegenerira?«
Janez Kokošar (po diplomi nadaljeval s podiplomskim študijem, po doktoratu v industriji)
»Zakaj se glavni regulator sploh ne zmeni za svoje peroksisome?«
Metod Prelec (po diplomskem delu nadaljuje v industriji)
»Kako se počuti (de)galvanizirana kvasovka?«
Matej Jereb (po diplomi nadaljuje v industriji)
»Kaj je hotela debela kvasovka povedati svoji suhi tovarišici?«
Marko Novak (po izletu v raziskave nadaljuje kot klinik)
»Kako odvzeti kvasovki bolečino, ko jo operiram?«
Matej Somrak (po
diplomi nadaljuje v industriji)
“Kako se glavni
regulator prilepi na maščobe?”