Kvasovko Saccharomyces cerevisiae uporabljamo za stvari, ob katerih peke, vinarje in varilce piva obliva zona.

Novembra 2014 o našem delu poroča STA.

Decembra 2014 o širšem kontekstu naših raziskav poroča TV SLO.

 

 

Mojca Brložnik

Mojca_Brloznik_2.jpg

 

 

Uroš Petrovič

Uros

»Kako naj nahranim naše pleme?«

 

 

 

NEKDANJI ČLANI

 

 

Petra Kaferle (po osvojenih tehnikah funkcijske genomike nadaljuje na Institut Curie v Parizu)

Petra

»Kako, pri Zevsu, lahko pozdraviš to Hadovo bipolarno motnjo?«

 

 

Mojca Mattiazzi (po doktoratu nadaljuje na Univerzi v Torontu)

Mojca

»Je sladkorna bolezen pri kvasovki sploh bolezen?«

 

 

Katja Škerget (po doktoratu nadaljuje na Lek-Sandoz/Novartis)

Katja_

»Ali ima kvasovka karkoli, kar lahko nevrodegenerira?«

 

Janez Kokošar (po diplomi nadaljeval s podiplomskim študijem, po doktoratu v industriji)

Janez

»Zakaj se glavni regulator sploh ne zmeni za svoje peroksisome?«

 

 

Metod Prelec (po diplomskem delu nadaljuje v industriji)

Metod_Prelec

»Kako se počuti (de)galvanizirana kvasovka?«

 

 

Matej Jereb (po diplomi nadaljuje v industriji)

Matej_1

»Kaj je hotela debela kvasovka povedati svoji suhi tovarišici?«

 

 

Marko Novak (po izletu v raziskave nadaljuje kot klinik)

P1010172.JPG

»Kako odvzeti kvasovki bolečino, ko jo operiram?«

 

 

Matej Somrak (po diplomi nadaljuje v industriji)

Matej_S.jpg

“Kako se glavni regulator prilepi na maščobe?”