KEMIJA IN BIOKEMIJA ŽIVILvaje, 2. del

2. del vaj (biokemija in molekularna biologija živil): 27 ur, poletni semester 4. letnika univerzitetnega študija biokemije; samo za študente sklopa C

NOVO: dodatna slika pri analizi mesa (24.5.)

Navodila za vaje so v formatu PDF (33 strani) - prosim, da si jih natisnete in nosite s seboj na vaje. 
Na 5. strani navodil je tabela z razporedom vaj po terminih. Prosim, da se na vaje pripravite, saj bodo uvodi v laboratorijsko delo sorazmerno kratki.

Urnik: vaje potekajo dvakrat tedensko: v četrtek od 13:00 do 17:00 in v petek od 9:00 do 13:00, skupaj 5 terminov.

Teme po datumih:
(št. leto 2006/07) 

datum
tema
17. maj
Določanje deleža koruzne moke v pšenični.
18. maj
Določanje vrstne sestave mešanega mesa, 1. del: izolacija DNA
24. maj
Določanje vrstne sestave mešanega mesa, 2. del: PCR in analiza (elektroferogram [negativ] - označevalci velikosti so lestvica 100 bp) - ko smo prvič pogledali gel, so se videli še šibli fragmenti, ki jih na tej sliki ni (več). Primerjaj tudi elektroferogram s ponavljalne vaje (vzorec 4: enak označevalec velikosti in dva različna volumna produkta PCR).
25. maj
Ugotavljanje prisotnosti gensko spremenjenih organizmov v hrani, 1. del: izolacija DNA in določanje koncentracije. PCR.

31. maj
Ugotavljanje prisotnosti gensko spremenjenih organizmov v hrani, 2. del (elektroferogram [negativ] - označevalci velikosti kot zgoraj). Test genotoksičnosti različnih živil - analiza. Kontrola pasterizacije mleka; Določanje prisotnosti mikrobov v hrani (teor.)

Zanimive povezave:


Ta tabela čaka na kolokvijski rok, da bom vanjo vpisal rezultate 'mojega' dela. 
vp. številka 30011xxx
točk (od 20 možnih) za
2. del

%
točk (od 5 možnih) za
1. del
%
povprečje obeh delov kolokvija [%]
ocena vaj











































Zadnja sprememba: 12. junija 2007 (slika s ponavljalne vaje - meso).